Om oss

Välkommen till kennel Lovecatching!

Vi håller till på den sörmländska landsbygden utanför Vingåker.

Jag som har startat kenneln heter Nina Karlsson och har sedan barnsben haft ett stort intresse för allehanda djur och jobbar idag som leg. djursjukskötare på Vingåkers Veterinärerna där jag stortrivs!
Bichon Frisé har funnits i mitt liv sedan 1989 då familjen skaffade en bedårande liten tik som fick heta Tova.  Jag kallade henne för min lillasyster. Hon var så otroligt snäll, glad och lekfull och vi fick nästan 13 härliga år tillsammans med henne. Efter några år utan hund så skaffade jag min första egna Bichon Frisé. Vitmåran’s Dennis flyttade in och tillsammans med honom och sedemera Schäfertiken Isa, Chesslandet’s Beyonce, har jag utvecklat mitt intresse för hundar och hundsport. Vi har tävlat lydnad, tränat personspår, viltspår, agility och nosework och jag tycker det är fantastiskt kul att träna, utvecklas och umgås med mina hundar!

När de blev äldre kom tankarna på en till Bichon Frisé och jag började bli nyfiken på utställningsvärlden och avel. Jag tog kontakt med goa Lena Leissner på Bichebos kennel och efter några månader så fick efterlängtade lilla Love, Bichebos Eyecatching Sapphire, flytta hem till oss!

Det är en sammanslagning av hans namn som ligger till grund för vårt kennelnamn Lovecatching.

Love och jag har åkt runt på många utställningar och har haft framgångar både i Svergie, Norge, Finland och Danmark och han kan nu titulera sig champion i Sverige, Norge och Finland, Nord uch och CIB! Många av dessa resor har jag gjort tillsammans med hans uppfödare Lena Leisssner.

Efter ytterligare några år tyckte vi det var dags med en ”lillebror”. Återigen bar det av till Lena Leissner för att denna gång hämta hem vårt gosiga lilla yrväder Björne, Bichebos Olympic Gold Rush!
Hunden med den härliga attityden, tjusiga utstrålningen och med ett fantastiskt steg som snabbt, efter utställningsuppehållet under pandemin, blev svensk utställningschampion och har utvecklats precis så som jag hoppats! <3 Vi tränar nose work och agility och han har en fantastisk glädje i allt han gör!

Med åren så har längtan efter att få föda upp egna valpar vuxit sig starkare, så sen fick även en tik som fått namnet ”Tuva”, Pobe-s So Go With The Flow flyttat in hos oss. Hon kommer från Viktoria Möller och Berit Jonsson på Pobe-s kennel och är en kavat, smart och väldigt söt tjej med humor, utstrålning och stor tillgivenhet! Hon är vår avelstik och kennelns efterlängtade första kull föddes våren 2023 <3